Absolventská středa: Strojové vs. lidské učení: jak se přizpůsobit éře AI

Zveme vás na přednášku ze série Absolventských střed na téma Strojové vs. lidské učení: jak se přizpůsobit éře AI, která vznikla ve spolupráci Absolventského centra VŠE a Fakulty podnikohospodářské. Přijďte si v rámci měsíce AI poslechnout přednášku, kterou Vás provede Daria HvížďalováPřednáška proběhne v anglickém jazyce.

Zúčastnit se můžete prezenčně na VŠE nebo online na MS Teams.

Kdy: 23. října 2024, od 18:00 hod
Kde: osobně v RB 211 na VŠE / online v MS Teams.

Nutná bezplatná registrace předem zde

Na této Absolventské středě se budeme zabývat tím, jak se jednotlivci a týmy mohou efektivně učit a adaptovat ve světě, který je stále více ovlivňován umělou inteligencí. Ponoříme se do fungování principů strojového učení a zamyslíme se, co si z nich pro posílení našeho lidského učení můžeme vzít my.  Zjistíme, jak využít AI jako nástroj, který posiluje silné stránky člověka, ale zároveň je v souladu s byznysovými cíli. Poznáme strategie pro zvyšovaní kvalifikace, podporu kultury AI a neustálého učení a také si odneseme návrhy pro vypořádání se s výzvami spojenými s prací vedle inteligentních strojů. Vybavíme se znalostmi, které nám umožní nejen držet krok s umělou inteligencí, ale především těžit ze spolupráce s ní.

Daria ve své roli AI Skills & Learning Director v bezplatné škole programování  42London ve Velké Británii a vedoucí AIEduLab@SFERA v Česku zkoumá možností integrace AI do vzdělávacích procesů. Zkušenosti v oblasti automatizace a umělé inteligence získala ve společnostech McKinsey Belgium, GoodAI a JHV a spoluzaložila startup Mainware, který se zabývá výrobním softwarem. Je absolventkou programu CEMS MIM a manažerského programu “System Engineering Approach to AI Development and Deployment“ na MIT. Je také garantkou MBA programu „AI in Business“ na NEWTON University. Za své aktivity v oboru byla v roce 2023 zařazena do výběru Forbes 30 pod 30.

 

Více o projektu Absolventských střed najdete zde.

Těšíme se na Vás.